BLOG

Η πνευμονία

Η πνευμονία

Επειδή γίνεται λίγο χαμούλης γύρω μας με την εποχική γρίπη αυτές τις μέρες. Και σύντομα θα υποδεχτούμε και στη χώρα μας τον 2019-nCoV Κορoνοϊό (σιγά που θα την γλιτώσουμε). Ανακάλεσα λοιπόν αυτήν την πολύ ωραία ανάμνηση από το φετινό μου καλοκαίρι. Αξέχαστα περάσαμε.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε δει την ταινία «Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνι». Είναι μια κωμωδία του 1989. Ο Μπέρνι, που κρατάει έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας, είναι πεθαμένος... και άλλοι δυο τον περιφέρουν προσπαθώντας να πείσουν όλους τους άλλους οτι είναι ζωντανός. ‘Ετσι ο Μπέρνι κυκλοφορεί κάτωχρος, υποβασταζόμενος και με μια παγωμένη έκφραση... κρατήστε αυτή την εικόνα.

Καλοκαίρι 2019, Ιούλιος. Πρώτη και μοναδική εβδομάδα διακοπών.

Ημέρα Σάββατο: Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία, μπάνιο, ταβερνάκι. Πόσο τέλεια παραλία είναι αυτή... παράδεισος!! (χαχαχαχχαχααχ ξεκαρδίστηκε το Κάρμα... πρόσεχε τι λες)...

Ημέρα Κυριακή: Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία, μπάνιο, ταβερνάκι.

Ημέρα Δευτέρα: Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία, μπάνιο, ταβερνάκι, παραλία.

Ημέρα Τρίτη: Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία, πονοκέφαλος, δωμάτιο, ξάπλα.

Ημέρα Τετάρτη: Πυρετός, κομάρες, αδυναμία.

Ημέρα Πέμπτη: Πυρετός, αδυναμία, ανορεξία, ταβερνάκι «μια χαρά φαίνεσαι όμως (Μπέρνι)».

Ημέρα Παρασκευή: Πυρετός, δύσπνοια, πόνος κατά την εισπνοή, κουρέλι «μια χαρά φαίνεσαι όμως (Μπέρνι)».

Ημέρα Σάββατο: Χωρίς πυρετό. Δύσπνοια, πόνος, αδυναμία, φυσικά «μια χαρά φαίνεσαι» και επιστροφή στο σπίτι. Τέλος διακοπών. Ο Μπέρνι στα καλύτερά του.

Ημέρα Κυριακή: Υψηλός πυρετός... πεθαίνω. Ενώ φαίνομαι μια χαρά όλα αυτά πάντα ε;

Ημέρα Δευτέρα: Ο Μπέρνι κάνει εισαγωγή στο Υγεία. Με οξυγόνο στο 83%, πίεση 9-5 (σαν ωράριο), λευκά αιμοσφαίρια άνω των 20,000 και αρχόμενη σήψη. Κοινώς, ο οργανισμός μου είχε μπει σε σηπτικό σοκ. Τα νεφρά μου είχαν καταρρεύσει, οι δείκτες του ήπατος ήταν εξωπραγματικοί, κι εγώ διαγνώστηκα με πνευμονία (είχα υγρό και στους δυο πνεύμονες), ενώ φαινομενικά, όπως μου είπε και η νοσηλεύτρια στην εισαγωγή που δεν πίστευε τα ζωτικά μου – δοκίμασε σε όλα μου τα δάχτυλα την μέτρηση οξυγόγου - «μα γιατί όμως... μια χαρά φαίνεστε»...!!!!!!

Νομίζω οτι αν μπορούσα θα την είχα χαστουκίσει, μαζί με όλους τους άλλους που εδώ και μια εβδομάδα τους έλεγα οτι δε νιώθω καλά και μου έλεγαν «μια χαρά φαίνεσαι». Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, πήγα να πεθάνω από πνευμονία. Στην Ελλάδα. Στις διακοπές. Τόσο γκαντέμω...

Έκατσα μια εβδομάδα στο νοσοκομείο. Έμαθα πως είναι πιο εύκολο για έναν ασθενή με σκλήρυνση που παίρνει ανοσοκατασταλτική αγωγή να υποτροπιάσει. Δεν το ήξερα πριν. Και για ένα μήνα ήμουν σε «καραντίνα». Όχι πολυκοσμία, όχι σε χώρους με κλιματισμό, όχι, όχι, όχι... Κι έτσι, γρήγορα, αβασάνιστα και πριν το καταλάβω, ήρθε ο Σεπτέμβριος. Έκανα την επανεξέτασή μου, με βρήκαν μια χαρά, εμβολιάστηκα κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου (ευχαριστώ πολύ Akis Vasiliadis@Happy Pharmacies) και πλέον κυκλοφορώ και με το καλλιτεχνικό Μπέρνι. Και έχει γίνει το αστείο της παρέας. Κάθε φορά που με βλέπουν να σέρνομαι λίγο παραπάνω από το σύνηθες, μου φωνάζουν «καλώς το Μπερνάκι μας»!!!

Καθάρματα.

Φίλοι μου αγαπημένοι.

Σας φιλώ,

Μπέρνι

 

 

Info

Βασικά μου όπλα το χιούμορ, ο σαρκασμός, το πείσμα και το θάρρος.
Είμαι η ‘Ολγα, είμαι 47 ετών και πάσχω από πολλαπλή σκλήρυνση.
Και είμαι καλά.

 

 

ossom logo 680x150